Naar hoofdinhoud

Zij-instromen bij Van Berkum Klimaat en Duurzaam

Bij Van Berkum Klimaat en Duurzaam bekijken we het ontwikkelpotentieel van mensen met een brede blik. Want te vaak draait het om diploma’s en werkervaring, terwijl competenties en motivatie minstens zo belangrijk zijn om te kunnen uitblinken. Daarom bieden we onze mensen ruimte en mogelijkheden om zich binnen ons bedrijf verder te ontwikkelen. Als vakman of –vrouw, maar ook als mens. Die ruimte bieden we ook aan zij-instromers. Met de juiste begeleiding en scholing op maat hebben we intussen zes zij-instromers bij ons aan het werk.

De meeste van onze zij-instromers kwamen bij ons terecht via een bekende. Kennelijk is het voor carrièreswitchers toch lastig om een bedrijf ‘zomaar’ te bellen om te vragen of je langs mag komen voor een gesprek. Onze zij-instromers hebben de meest uiteenlopende achtergronden, van kok en voetballer tot en met supermarktmanager en beveiliger. En hun redenen om van sector te switchen zijn al even divers. Maar een ding hebben ze gemeen: ze brengen waardevolle kennis en ervaring mee uit hun vorige vakgebied of beroep.

Waarom zij-instromen?

• Carrièreswitch –ben je geïnteresseerd in een ander vakgebied dan waarin je bent opgeleid, dan biedt zij-instromen je de mogelijkheid om een hele nieuwe richting in te slaan.
• Persoonlijke ontwikkeling – door in een andere sector te werken leer je nieuwe vaardigheden en kun je jezelf persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen.
• Passie en interesse – heb je een sterke interesse in het vakgebied waar je wilt zij-instromen, dan is het een bevredigende en zinvolle ervaring om ook echt in dat gebied te werken.
• Bedrijfscultuur – heeft het bedrijf een positieve cultuur en waarden die overeenkomen met de jouwe, dan is het aantrekkelijk om deel uit te maken van die werkomgeving.
• Ontwikkelingsmogelijkheden – biedt het bedrijf mogelijkheden voor training, opleiding en professionele groei, dan is zij-instromen een slimme keuze om je loopbaan te bevorderen.

Geen standaard selectiecriteria
Bij Van Berkum hanteren we geen standaard selectiecriteria voor zij-instromers. Iedereen die logisch kan nadenken en de drive heeft om te werken is welkom om bij ons aan de slag te gaan. Ongeacht vooropleiding, diploma’s of werkervaring. Ons uitgangspunt is: mensen kunnen veranderen, leren, ontwikkelen. Als ze wíllen. We zien in de praktijk snel genoeg of iemand er zin in heeft, feeling heeft en sociaal vaardig is. En de collega’s merken dat ook snel. Je moet er met elkaar het beste van maken. In die relatie kun je elkaar enthousiasmeren, maar je moet er wel samen in geloven.

Flexibel en gepersonaliseerd opleidingstraject
Als we zien dat iemand het werk leuk vindt en in het team past gaan we van daaruit in overleg op zoek naar de juiste scholing. We zorgen voor een flexibel en gepersonaliseerd opleidingstraject dat rekening houdt met de privésituatie. Uiteraard willen we graag dat onze medewerkers goed geschoold zijn. Daarom stimuleren we zij-instromers om een opleiding op MBO-niveau te volgen. Daarnaast is het belangrijk dat ze de vereiste (veiligheids)diploma’s (F-gassen, VCA) halen en specifieke productopleidingen doen. Vanzelfsprekend vergoeden wij alle opleidingskosten.

Zij-instromen bij Van Berkum Klimaat en Duurzaam
Past de inhoud van je huidige werk niet meer bij je? Krijg je niet het salaris wat je vindt dat je verdient? Past de cultuur van het bedrijf niet meer bij je? Of ben je op een punt in je leven gekomen dat je vindt dat het roer om moet? Kortom: word je niet meer blij van het werk dat je doet? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag met je hoe je een carrièreswitch naar ons bedrijf kunt maken. Zodat jij het plezier in je werk terugvindt.

Rob van Berkum