Naar hoofdinhoud

Historie

Van Berkum Klimaat en Duurzaam is een familiebedrijf uit Oss dat in 1973 werd opgericht door Theo Van Berkum. Sinds 2004 staat zoon Rob aan het roer. We geloven in onze toekomst. En daar investeren we dan ook elke dag opnieuw in: in betrokken medewerkers, in kennis en in de beste materialen en systemen. In ons bedrijf!

Samen met onze medewerkers zoeken we de beste oplossingen voor onze klanten. We ontwerpen, installeren én onderhouden duurzame klimaat- en energiesystemen die precies de juiste invulling geven aan actuele en toekomstige duurzaamheidsopgaven. Realistisch verduurzamen noemen we dat!

We hebben bewezen dat we in onze aanpak en werkwijze ondernemend en innovatief zijn. Het zijn de kernwaarden van ons bedrijf. Al zolang als we bestaan kruipen we in de huid van onze klanten. Want alleen als we begrijpen wat hen beweegt weten we hoe en waarmee we ze écht kunnen helpen. Anderen noemen dat service. Wij noemen dat vanzelfsprekend.

Rob van Berkum

Geschiedenis

 • 1973

  Th. van Berkum richt Van Berkum Elektrotechniek op

  Met het diploma van elektromonteur op zak start Theo van Berkum zijn eenmanszaak. Vanaf het eerste moment is service leidend. De klant begrijpen, noemt hij dat. Korte tijd later verhuist het bedrijf naar de Batavenweg. Van daaruit vergroot Theo stap voor stap zijn werkterrein. Niet alleen MKB-bedrijven weten Van Berkum te vinden, maar ook de medewerkers van die bedrijven kloppen steeds vaker aan. Zo wordt ook de particuliere markt aangeboord.
 • 1984

  Uitbreiding activiteiten met koeltechniek

  Door de samenwerking aan te gaan met een koeltechnisch bedrijf groeit de dienstverlening. Vanaf dat moment is de nieuwe bedrijfsnaam Electro- en Koeltechniek Van Berkum een feit. De goede service gaat van mond tot mond. Het bedrijf groeit daardoor al snel naar 14 medewerkers. Bij de MKB-bedrijven voelt ‘Van Berkum’ zich als een vis in het water. Door het grote aantal opdrachten in deze markt krijgt het bedrijf een kennisvoorsprong op het gebied van schakeltechniek.
 • 1993

  De zoons Bert-Jan en Rob komen in de zaak

  De twee zoons stromen in en maken van ‘Van Berkum’ een familiebedrijf. De combinatie van de elektrotechnische achtergrond van Bert-Jan en de commerciële kennis en ervaring van Rob zorgt voor nieuw elan en geeft de onderneming een nieuwe impuls. Ook zij hebben ondernemersbloed en zien en verzilveren de kansen van een integrale aanpak van installatiewerk.
 • 2004

  Van vader op zoon! Rob neemt de zaak van vader over

  Nu Theo van zijn welverdiende rust gaat genieten (‘ik zou het morgen zo weer doen’) stoomt Rob het bedrijf klaar voor een nieuw millennium. Een interne verbouwing en een nieuwe organisatie gaan hand in hand met de digitalisering van bedrijfsprocessen. In 2003 al levert Van Berkum de kennis en volledige installatie voor een van de eerste ‘all-electric’ bedrijven in Nederland.
 • 2010

  Verbouwing bedrijfspand. Introductie Van Berkum Klimaat & Duurzaam

  Het bedrijf krijgt de smaak te pakken en pakt nu ook de buitenkant van het bedrijfsgebouw grondig aan. Een nieuwe communicatiestrategie die de kernactiviteiten uitdraagt wordt gelanceerd: Cool, Freeze, Power! Met de kennis van koudetechniek in huis is de stap naar het installeren van klimaatbeheersingssystemen (airco’s) zo gemaakt. De groeiende aandacht voor duurzaamheid wordt onderkend als een van de belangrijkste ontwikkelingen in de komende jaren.
 • 2021

  De kracht van specialiseren. De activiteiten Klimaat & Duurzaam en Elektrotechniek worden gesplitst

  Van Berkum verlegt het accent naar duurzaamheid met het realiseren van een optimaal en beheersbaar binnenklimaat voor productie-, opslag- en kantoorruimten van MKB-bedrijven én particuliere woningen. De kennisvoorsprong van het bedrijf op het gebied van (inmiddels digitale) regeltechniek komt daarbij goed van pas. Om de groei van de Klimaat-en-Duurzaam-activiteiten in goede banen te leiden worden de elektrotechnische werkzaamheden ondergebracht in een regionaal samenwerkingsverband.