Naar hoofdinhoud

Van Aalst Elektro kiest met modern klimaatsysteem voor duurzaamheid, comfort en energiebesparing

  • Van Aalst Elektro
  • energiezuinige combinatie van warmtepomp en airco (voor aanvullende koeling en verwarming) in kantoren en bedrijfshallen
  • gereed juli 2023

In de gerenoveerde kantoren en bedrijfshallen van Van Aalst Elektro installeerden we een warmtepomp, gecombineerd met een airco-installatie waarmee per ruimte aanvullend verwarmd of gekoeld kan worden. Deze efficiënte combinatie is zeer geschikt om een comfortabel binnenklimaat te realiseren én zorgt voor een forse energiebesparing. Voor extra verwarming, bijvoorbeeld bij extreme kou, kunnen infraroodpanelen worden ingezet.

“We zijn gewend te werken in een omgeving waar ‘gewoon’ door wordt gewerkt”

Rob van Berkum: ‘Verduurzamen, energie besparen, minder gas verbruiken en het comfort voor de medewerkers verbeteren. En tijdens de renovatie moeten de dagelijkse werkzaamheden ongehinderd doorgaan. Dát was de vraag van onze overbuurman Van Aalst Elektro. Dus zijn we om tafel gegaan om samen te bekijken wat ze waar precies nodig hadden en welke praktische oplossingen daar het beste bij pasten. Wij hebben dagelijks met dit soort vraagstukken te maken, dus kunnen we de verschillende keuzes én de consequenties daarvan snel en helder op een rij zetten. Moderne klimaatsystemen, zoals een warmtepomp gecombineerd met airco, gebruiken geen gas en zijn zeer energiezuinig, zeker in combinatie met zonnepanelen. Ze zorgen voor een hoge mate van comfort, aangezien je elke ruimte onafhankelijk van andere ruimtes kunt koelen of verwarmen. De voorwaarde van continuïteit van de bedrijfsprocessen tijdens de renovatie bij Van Aalst was voor ons geen probleem. We zijn gewend te werken in een omgeving waar ‘gewoon’ door wordt gewerkt. Een slimme planning, snelle uitvoering en glasheldere communicatie zijn dan cruciaal. En dat is precies waar wij als oplossingsgerichte vakmensen enthousiast van worden. In dit geval vonden we de oplossing in een stapsgewijze uitvoering.’

Infraroodpanelen: slimme keuze voor bijverwarming

Vaak wordt een warmtepomp gecombineerd met vloerverwarming voor de basiswarmte. Een airco-installatie zorgt dan voor de aanvullende koeling en verwarming. Maar in het pand van Van Aalst Elektro was vloerverwarming niet mogelijk. Mocht nu de airco-installatie, bijvoorbeeld hartje winter, de ruimtes onvoldoende verwarmen, dan is bijverwarming door middel van infraroodpanelen een uitstekende oplossing. Infraroodpanelen zijn moderne elektrische verwarmingssystemen die gebruikmaken van infraroodstraling om warmte te genereren. Ze hebben verschillende voordelen: ze zijn energie-efficiënt, hebben een snelle opwarmtijd en een gelijkmatige warmteverdeling en ze zijn onderhoudsarm. Zowel in woningen als in bedrijfspanden bieden infraroodpanelen een efficiënte, comfortabele en flexibele verwarmingsoplossing.

Meer weten over slimme en duurzame energiesystemen?

Als merkonafhankelijk specialist op het gebied van slimme en duurzame energiesystemen is Van Berkum Klimaat en Duurzaam ook ú graag van dienst met een verstandig advies en met het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van een duurzame energie-installatie. Wilt u weten wat onze experts voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzame energiesystemen? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl.

Vacatures
Wil je graag meewerken aan dit soort mooie duurzame installatieprojecten? Dat kan, want we zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Klik hier voor een overzicht van onze vacatures.