Naar hoofdinhoud

Dombosch Bouw in Oss

  • Dombosch Bouw in Oss
  • complete duurzame en gasloze klimaatinstallatie (o.a. zonnepanelen, warmtepomp en ventilatie met warmteterugwinning) en elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties in het nieuwbouwpand van Dombosch Bouw.
  • gereed 2019

In het nieuwe pand van Dombosch Bouw in Oss regisseerden en realiseerden we samen met onze partners:

– een zonne-installatie, – een warmtepompinstallatie voor verwarmen en koelen (met vloerverwarming, aanvullende verwarming en koeling via units in het plafond en individuele regeling per ruimte), – ventilatie met warmteterugwinning en; – de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties Uitgangspunt voor dit project was de Trias Energetica, een strategie om in drie stappen te komen tot nul op de meter (NOM) of een bijna energieneutraal gebouw (BENG).

Duurzaam, energiezuinig en gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen
Dombosch Bouw in Oss richt zich op nieuwbouw en verbouw van woningen en gebouwen, en op verbouw en renovatie van unieke woningen en monumentaal vastgoed. Rob van Berkum: ‘De principes van duurzaamheid en circulariteit zijn in steeds meer bouwprojecten het uitgangspunt. Toen Dombosch Bouw in 2019 zelf een nieuw pand ging bouwen, stond ‘energieneutraal’ dan ook boven aan de wensenlijst.

Om een energieneutraal gebouw te realiseren is de Trias Energetica een mooi uitgangspunt.

Met die strategie zorg je er namelijk voor dat de energiebesparende maatregelen die je neemt zo efficiënt mogelijk samenwerken. Efficiënt in de zin van: zo duurzaam en dus zo energiezuinig mogelijk en met zoveel mogelijk gebruik van energie uit hernieuwbare, duurzame bronnen. In de praktijk betekent dat: de energievraag beperken, bijvoorbeeld door voldoende isolatie en energiezuinige verbruikers, en voor het resterende verbruik de energie zelf opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen.’

Gefaseerd investeren in duurzaamheid
De Trias Energetica is niet alleen een goed uitgangspunt voor energieneutrale nieuwbouw. Ook voor het verduurzamen van een bestaand bedrijfspand biedt deze strategie interessante mogelijkheden. Rob van Berkum legt uit: ‘Elke afzonderlijke stap van de strategie levert al een energiebesparing op. Dat biedt de mogelijkheid om je pand stapsgewijs te verduurzamen; je hoeft dus niet alles ineens te doen. Met andere woorden: je kunt gefaseerd investeren, terwijl je meteen na de eerste investering al profiteert van de voordelen van verduurzaming.’ Rob vervolgt: ‘Bovendien is verduurzamen al lang geen rocket science meer. Met gebruik van standaardtechnieken en -oplossingen maak je tegenwoordig een compleet bedrijfsgebouw gasloos. En dat met optimaal comfort. Het is een kwestie van de juiste technieken en oplossingen kiezen en die op en slimme manier combineren. Als specialist op het gebied van duurzaamheid zetten we onze kennis graag in om onze klanten te helpen om haalbare en betaalbare duurzaamheidskeuzes te maken.’

Merkonafhankelijk specialist

Als merkonafhankelijk specialist op het gebied van duurzame energiesystemen is Van Berkum Klimaat en Duurzaam ook ú graag van dienst met een verstandig advies en met het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van een duurzame klimaatinstallatie. Wilt u weten wat onze duurzaamheidsexperts voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzame klimaatinstallaties? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl.

Wil je graag meewerken aan dit soort mooie klimaattechnische installatieprojecten? Dat kan, want we zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Klik hier voor een overzicht van onze vacatures.