Naar hoofdinhoud

1973 – 2023: 50 jaar Van Berkum

“In ons jubileumjaar zetten we graag een stap extra om de wereld om ons heen een beetje mooier en beter te maken.”

Bijdragen aan de wereld om ons heen
Van Berkum Klimaat en Duurzaam bestaat 50 jaar. Een mijlpaal die we vieren. Met onze mensen, en met onze klanten. Want alleen dankzij hen staan we waar we nu staan. Een 50-jarig jubileum stemt ook tot nadenken. We stelden onszelf de vraag: wat en hoe kunnen we met ons familiebedrijf bijdragen aan de wereld om ons heen? Het antwoord op die vraag vonden we… in Madagaskar.

Verduurzamen
In de afgelopen jaren is de duurzaamheidsopgave steeds groter en urgenter geworden. om klimaatverandering af te remmen moeten we verduurzamen. En ja, dat kost geld. Maar het levert ook wat op: een besparing op je energiekosten bijvoorbeeld, en een betere marktwaarde van je pand. Maar wat het bovenal oplevert is een duurzame toekomst en een leefbare wereld.

Business Buddy
In Nederland hebben we de luxe dat we verduurzamen vanuit (bedrijfs)economisch perspectief kunnen benaderen. Maar arme landen ontbreekt het simpelweg aan middelen om zelfs maar na te denken over duurzaamheid. Terwijl juist deze landen vaak het hardst worden geraakt door klimaatverandering. Dat is voor ons de reden om ons als Business Buddy te verbinden aan het project ‘Klimaatslimme dorpen’ van UNICEF in Madagaskar.

Klimaatslimme dorpen
UNICEF wil met dit innovatieve project de impact van de gevolgen van klimaatverandering op kinderen verkleinen door 20 kwetsbare dorpen in het zuiden van Madagaskar klimaatslim te maken. Dat gebeurt onder meer door deze dorpen toegang te geven tot duurzame elektriciteit en internet. Om de duurzaamheid van het project te waarborgen wil UNICEF lokale bedrijven trainen in de bouw en het onderhoud van de nieuwe voorzieningen. Over realistisch verduurzamen gesproken!

Duurzame toekomst
Door te participeren in dit project willen we onze verantwoordelijkheid nemen. Want we hebben als familiebedrijf niet alleen oog voor onze business, maar ook voor de wereld om ons heen. En dus zetten we graag een stap extra om die wereld een beetje mooier en beter te maken. Zodat de generaties na ons, onze eigen kinderen maar ook de meest kwetsbare, een duurzame toekomst in een leefbare wereld tegemoet gaan.

Over Van Berkum Klimaat en DuurzaamOver Van Berkum Klimaat en Duurzaam