Subsidie op duurzame energiesystemen - Van Berkum Naar hoofdinhoud

Subsidie op duurzame energiesystemen

Zowel particulieren als bedrijven laten steeds vaker zuinige en duurzame energiesystemen installeren. De technologie wordt geavanceerder, waardoor het rendement van deze systemen toeneemt en de terugverdientijd afneemt. Bovendien zijn er voor de aanschaf en aanleg van een duurzame installatie aantrekkelijke subsidies en financieringsvormen.

Zo is er de Energie Investeringsaftrek (EIA) waarmee bedrijven fiscaal voordelig kunnen investeren in bijvoorbeeld een warmtepomp. En de SDE++ subsidieert het verschil in kostprijs tussen duurzame en conventionele energie. Ook CO2-reducerende installaties die bijdragen aan de energietransitie en de reductie van broeikasgassen komen in aanmerking. Daarmee wordt het ook voor grootverbruikers van energie (bedrijven en instellingen) aantrekkelijk om te investeren in duurzame energie-installaties.

€ 228 miljoen beschikbaar
Voor particuliere én voor zakelijke gebruikers is er de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Met de ISDE kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een duurzaam energiesysteem, zoals een zonneboiler of een warmtepompinstallatie. In 2022 is er € 228 miljoen budget beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet.

Nieuwbouw of verbouw?
Overweegt u nieuwbouw of renovatie van woning of bedrijfspand? Dan is nú het moment om u te laten informeren over de aanschaf en aanleg van een duurzaam energiesysteem. Want de aanschafkosten van een duurzame installatie kunnen nu prima worden opgevangen door gebruik te maken van bijvoorbeeld de ISDE.

Subsidieaanvraag doen?
Van Berkum Klimaat en Duurzaam rekent het u graag voor. We kennen alle ins and outs van de subsidies en regelingen. In de afgelopen jaren hebben we voor diverse opdrachtgevers met succes aanvragen ingediend. En ook ú zijn we graag van dienst met een subsidieaanvraag voor uw duurzame energiesysteem. En uiteraard ook met het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud ervan.

Contact
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van (subsidieaanvragen voor) duurzame energiesystemen? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl.