Naar hoofdinhoud

5 redenen om nú zonnepanelen te plaatsen

Investeren in zonnepanelen. Dat lijkt nu interessanter dan ooit. Want de rente is laag en de prijs-kwaliteitverhouding van zonnepanelen is sterk verbeterd. Maar in de praktijk komt er nogal wat bij kijken: het aanbod is enorm en er zijn wettelijke (veiligheids)eisen waaraan de installatie moet voldoen. En de hamvraag blijft natuurlijk: wat levert het nou precies op?

Als merkonafhankelijk specialist op het gebied van duurzame energiesystemen zijn we ervan overtuigd dat investeren in zonnepanelen verstandig is. Want de energierekening wordt meteen flink lager en zo verdient de investering zich terug.

5 goede redenen
Ons advies: overweegt u nieuw- of verbouw van woning of bedrijfspand, dan is nú het moment om de installatie van zonnepanelen op te nemen in uw plannen. Daar hebben we 5 goede redenen voor:

1. een investering in zonnepanelen levert veel meer rendement op dan u aan rente krijgt bij uw bank; grofweg 14% tegenover 0% of zelfs een negatieve rente;
2. de prijs van energie die u zelf opwekt door middel van zonnepanelen, stijgt niet; u weet dus nu al wat de komende pakweg 25 jaar uw elektriciteitskosten zijn;
3. de gemiddelde terugverdientijd bedraagt tegenwoordig nog hooguit 6 jaar, mede doordat de aanschaf van zonnepanelen btw-vrij is;
4. zonnepanelen zorgen voor een waardestijging van uw woning en een verbeterde EPC-waarde (energielabel);
5. met zonnepanelen draagt u bij aan het voorkomen van verdere klimaatverandering.

Merkonafhankelijk specialist
Van Berkum Klimaat en Duurzaam is merkonafhankelijk specialist op het gebied van duurzame energiesystemen. We zijn u graag van dienst met een verstandig advies en we kunnen het gehele traject voor u verzorgen, van opbrengstberekening en afhandeling met de energieleverancier tot en met levering, montage en onderhoud van de installatie. We werken uitsluitend met Europese producten, dus u bent verzekerd van optimale kwaliteit.

Contact 
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van zonnepanelen? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl.