Zonnepanelen van Van Berkum staan voor productkwaliteit

Vorige week ontstond er ophef over zonnepanelen. Intensief onderzoek zou uitwijzen dat een groot deel van de solar componenten in Nederland niet zou voldoen aan de eisen. Maurice van den Berk van Sprout.nl legt uit hoe het werkelijk zit. Lees het artikel ‘Onterechte ophef over zonnepanelen!’

Van Berkum sluit zich aan bij de visie die in dit artikel wordt geschetst, waarin wordt benadrukt dat solar technologie zich wereldwijd heeft bewezen als uiterst betrouwbaar. Ook de zonnepanelen die via Van Berkum zijn geïnstalleerd zijn van goede kwaliteit, uitvoerig getest én gecertificeerd.

Reactie IBC SOLAR (leverancier van Van Berkum):

Naar aanleiding van de actuele melding van brandgevaar bij PV-modules (type Multisol) van de Nederlandse fabrikant Scheuten Solar Holding wijst IBC SOLAR, een van ’s werelds toonaangevende systeemhuizen in photovoltaïk, erop dat er geen zaken met Solar Holding Scheuten worden gedaan of ooit gedaan zijn.

IBC SOLAR: “In ons productportfolio worden uitsluitend producten toegevoegd die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Wij kopen alleen systeemcomponenten van onze bekende merkpartners of ontwikkelen ze zelf. Daarnaast is de test- en kwaliteitscontrole volgens nationale en internationale normen. Onze ingenieurs testen alle componenten regelmatig bij de fabrikant. De door IBC SOLAR toegepaste componenten zijn volgens alle belangrijke kwaliteitsnormen gecertificeerd en worden beoordeeld door internationaal erkende, onafhankelijke instituten zoals TÜV, VDE, SGS en het Fraunhofer Instituut. Samen met het onafhankelijk testinstituut SGS-TÜV GmbH certificeert IBC SOLAR fabrikanten van zonnepanelen volgens een uitgebreide lijst van criteria. Fabrikanten met het goedkeuringszegel ‘Certificeerde leverancier’ moeten voldoen aan hoge normen voor onder andere het kwaliteitsmanagement.

Klanten die een PV-systeem willen aanschaffen, dienen erop te letten dat alle componenten van hoge kwaliteit en door erkende instituten goedgekeurd zijn. Wanneer u de installatie door ervaren en professionele monteurs laat plaatsen, weet u dat er geen fouten optreden bij de aansluiting en de bekabeling.”

Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact met ons op, we horen graag van u. > Lees ook: Zeven tips om ondeugdelijke zonnepanelen te vermijden (bron: NOS, Natuur & Milieu)