Naar hoofdinhoud

Warmtepomp laten installeren

Zeg je ‘van het gas af’ dan zeg je ‘warmtepomp’

Redenen om de aanschaf van een warmtepompinstallatie te overwegen zijn er genoeg:

  • Hoge gasprijs – De prijs van een kuub gas is historisch hoog en een daling lijkt voorlopig ver weg.
  • Je huis wordt meer waard – het energieverbruik van een woning wordt steeds zwaarder meegewogen in de prijs; het verschil tussen energielabel C en G kan oplopen tot wel 35 duizend euro.
  • Minder klimaatimpact – Helemaal van het gas af, dat kan met een all-electric warmtepomp. De CO2- uitstoot daalt met 30 tot 45%. Als (in de toekomst) alle stroom duurzaam is, gaat de CO2-uitstoot van volledige elektrische warmtepompen zelfs naar nul.
  • Meer rendement, minder terugverdientijd – De technologie wordt steeds geavanceerder, waardoor het rendement van deze systemen toeneemt en de terugverdientijd afneemt.
  • Een optimaal binnenklimaat met één systeem – Een warmtepompinstallatie kan koelen, verwarmen en ventileren. Het binnenklimaat wordt dus – ongeacht het seizoen – met één systeem geregeld, centraal of individueel per ruimte.
  • Lage gebruikskosten – De gebruikskosten van warmtepompen zijn substantieel lager dan van een cv-ketel. Dat betekent: altijd een comfortabel binnenklimaat tegen de laagst mogelijke kosten.
  • Optimaal comfort, lage energiekosten – Een warmtepomp werkt opmerkelijk efficiënt. Dat betekent: optimaal en duurzaam totaalcomfort in je woning tegen lage energiekosten.
  • Subsidie – De kosten voor de aanschaf en aanleg van een warmtepompinstallatie kun je opvangen door gebruik te maken van subsidie- en financieringsregelingen.

Maar… Of de aanschaf van een warmtepomp financieel ook altijd een verstandige keuze is, hangt af van verschillende factoren, zoals: is je huis geschikt, wat is je gasverbruik en wat betaal je per m3 gas. Het is dus verstandig om je goed te (laten) informeren.

Laat je goed informeren over de voors en tegens van een warmtepomp.

Warmtepomp Keuzehulp

Vind de beste warmtepomp voor jouw woning en wensen. Vergelijk al onze merken en modellen.

Merkonafhankelijk specialist

Als merkonafhankelijk specialist op het gebied van warmtepompinstallaties hebben we bij vanberkum@home dagelijks met dit soort vraagstukken te maken. Dus we kunnen de voors en tegens snel en helder op een rij zetten. We zijn je graag van dienst met een verstandig advies. En met het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van je warmtepompinstallatie.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van warmtepompen? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl en begin vandaag met verduurzamen.

Ben je aan het oriënteren en weet je nog niet precies wat je wilt?

Kies dan voor tekst en uitleg van een expert en maak een afspraak voor een videocall of een live afspraak in de demo-ruimte in Oss met Rob van Berkum! In 30 minuten tijd beantwoordt hij al je vragen.