Naar hoofdinhoud

Switchen naar werk dat (wel) bij je past? Het kan bij Van Berkum Klimaat en Duurzaam!

Van Berkum Klimaat en Duurzaam bestaat 50 jaar. In ons jubileumjaar blikken we uiteraard terug. Maar vooral kijken we vooruit: hoe zien we de toekomst voor ons. We zien dat het steeds belangrijker wordt om met een bredere blik te kijken naar het ontwikkelpotentieel van mensen. Daarom bieden we onze mensen de ruimte en de mogelijkheden om zich binnen ons bedrijf verder te ontwikkelen. Als vakman of –vrouw, maar ook als mens. Die ruimte bieden we ook aan zij-instromers. Want te vaak draait het om diploma’s en werkervaring, terwijl competenties en motivatie minstens zo belangrijk zijn om te kunnen uitblinken. Met de juiste begeleiding en scholing op maat hebben we intussen zes zij-instromers bij ons aan het werk.

Sommige mensen weten al van jongs af aan wat ze ‘later willen worden’. Maar voor anderen is het een zoektocht. Het is ook best lastig om op jonge leeftijd al te weten wat het beste bij je past en wat voor opties je überhaupt hebt. Daar kom je vaak pas later achter. Dan is het fijn, voor iemand zelf, maar ook voor het bedrijf en de BV Nederland, dat je ook op latere leeftijd nog kunt switchen en werk kunt gaan doen dat beter bij je past. Je moet er tenslotte wel elke ochtend voor uit bed komen!

“Het is mooi om te zien hoe mensen alsnog hun draai kunnen vinden met werk dat hun past, in een omgeving waar ze zich gezien voelen!”

Uiteenlopende achtergronden

De meeste van onze zij-instromers kwamen via een bekende bij ons terecht. Kennelijk is het voor carrièreswitchers toch lastig om een bedrijf ‘zomaar’ te bellen om te vragen of je langs mag komen voor een gesprek. Onze zij-instromers hebben de meest uiteenlopende achtergronden, van kok en voetballer tot en met supermarktmanager en beveiliger. En hun redenen om van sector te switchen zijn al even divers: niet meer werken als iedereen vrij is, doorgroeimogelijkheden, uitdagender werk, plezierige werkomgeving, et cétera.

“Je moet er met elkaar het beste van maken. In die relatie kun je elkaar enthousiasmeren, maar je moet er wel samen in geloven. Mensen kunnen veranderen, leren, ontwikkelen. Als ze willen.”

Geen standaard selectiecriteria

Bij Van Berkum hanteren we geen standaard selectiecriteria voor zij-instromers. Iedereen die logisch kan nadenken en de drive heeft om te werken is welkom om bij ons aan de slag te gaan. Ongeacht vooropleiding, diploma’s of werkervaring. Ons uitgangspunt is: mensen kunnen veranderen, leren, ontwikkelen. Als ze wíllen. We zien in de praktijk snel genoeg of iemand er zin in heeft, feeling heeft en sociaal vaardig is. En de collega’s merken dat ook snel. Je moet er met elkaar het beste van maken. In die relatie kun je elkaar enthousiasmeren, maar je moet er wel samen in geloven.

Flexibel en gepersonaliseerd opleidingstraject

Als we zien dat iemand het werk leuk vindt en in het team past gaan we van daaruit in overleg op zoek naar de juiste scholing. We zorgen voor een flexibel en gepersonaliseerd opleidingstraject dat rekening houdt met de privésituatie. Uiteraard willen we graag dat onze medewerkers goed geschoold zijn. Daarom stimuleren we zij-instromers om een opleiding op MBO-niveau te volgen. Daarnaast is het belangrijk dat ze de vereiste (veiligheids)diploma’s (F-gassen, VCA) halen en specifieke productopleidingen doen. Vanzelfsprekend vergoeden wij alle opleidingskosten.

Carrièreswitch naar ons bedrijf?

Past de inhoud van je huidige werk niet meer bij je? Krijg je niet het salaris wat je vindt dat je verdient? Past de cultuur van het bedrijf niet meer? Of ben je op een punt in je leven gekomen dat je vindt dat het roer om moet? Kortom: word je niet meer blij van het werk dat je doet? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag met je of en hoe je een carrièreswitch naar ons bedrijf kunt maken. Zodat jij het plezier in je werk terugvindt.