Naar hoofdinhoud

Sikkens van Veghel

  • Sikkens van Veghel
  • energiezuinige combinatie van warmtepomp en vloerverwarming die zorgt voor een constante temperatuur in verfopslagruimtes
  • gereed begin 2022

Sikkens van Veghel kiest voor efficiënte combinatie van warmtepomp en vloerverwarming

Om de houdbaarheid van de verf te optimaliseren, is in opslagruimtes een constante en tamelijk lage temperatuur nodig. Daarom installeerden we voor verfgroothandel Sikkens van Veghel in hun nieuwe gasloze opslaghallen een warmtepomp waarop vloerverwarming is aangesloten. Deze efficiënte combinatie is bij uitstek geschikt om een stabiel binnenklimaat te realiseren én zorgt voor een forse energiebesparing.

Samen een goede afweging maken

Rob van Berkum: ‘De nieuwe hallen van Sikkens van Veghel zijn, en dat komt natuurlijk steeds vaker voor, gebouwd zonder gasaansluiting. Een warmtepomp is dan een voor de hand liggende oplossing. We gaan in zo’n geval samen met de klant bekijken: hoe ziet de situatie eruit, waar wil je naartoe en welke praktische oplossingen passen daarbij? Wij hebben dagelijks met dit soort vraagstukken te maken, dus kunnen we de keuzemogelijkheden en de consequenties daarvan snel en helder op een rij zetten. Vaak is er niet één oplossing de beste, maar gaat het erom dat je samen een goede afweging maakt van prijs en kwaliteit en van kosten en baten. Wij vinden het belangrijk dat een klant op basis van een goed advies de keuze maakt die bij hem of haar past. En dat kan ook zijn: stapsgewijs verduurzamen. Dan kies je bijvoorbeeld als eerste stap voor minder CO2-uitstoot en minder energieverbruik met een warmtepomp en vloerverwarming, zoals Sikkens Van Veghel, en dan zou een volgende stap kunnen zijn dat je kiest voor zonnepanelen om zelf het verbruik van de warmtepomp op te wekken.

Zo kun je dus gefaseerd investeren en wordt verduurzamen haalbaar en betaalbaar.

Warmtepomp en vloerverwarming: een ijzersterk duo

De combinatie van vloerverwarming met een warmtepomp is bij uitstek geschikt in ruimtes waar een stabiel en relatief koel binnenklimaat een must is, zoals, in het geval van Sikkens van Veghel, een opslagruimte voor verfproducten, maar ook ruimtes waar voedingsmiddelen worden verwerkt of opgeslagen, een laboratoriumomgeving of een productiehal voor precisiebewerkingen. Vloerverwarming zorgt namelijk voor een gelijkmatige temperatuur in de ruimte, doordat de warmte wordt verdeeld over een groter oppervlak. En omdat de temperatuur van het water relatief laag kan zijn, werkt de warmtepomp zeer efficiënt. Want hoe kleiner de temperatuurtrap die de warmtepomp moet maken, hoe groter het rendement. Dit ijzersterke duo levert niet alleen een optimaal binnenklimaat op, maar ook een zeer laag energieverbruik.

Merkonafhankelijk specialist

Als merkonafhankelijk specialist op het gebied van duurzame energiesystemen is Van Berkum Klimaat en Duurzaam ook ú graag van dienst met een verstandig advies en met het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van een duurzame klimaatinstallatie. Wilt u weten wat onze duurzaamheidsexperts voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzame klimaatinstallaties? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl.

Wil je graag meewerken aan dit soort mooie klimaattechnische installatieprojecten? Dat kan, want we zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Klik hier voor een overzicht van onze vacatures.