Wonen en werken in een comfortabel binnenklimaat?

Missers bij gebruik van airco

In kantoren, bedrijfspanden en woonhuizen draait de airconditioning op dit moment volop. Airconditioning is niet meer weg te denken uit onze samenleving omdat comfortabel binnenklimaat langzamerhand een voorwaarde aan het worden is. Zeker in het bedrijfsleven is binnenklimaat een hot item, omdat dit een behoorlijke invloed heeft op de productiviteit van mensen. Helaas betekent een airco hebben niet in alle gevallen dat het ook goed toeven is.

Lees verder “Missers bij gebruik van airco”

5 redenen om nú zonnepanelen te plaatsen!

Investeren in zonnepanelen. Dat lijkt nu interessanter dan ooit. Want de rente is laag en de prijs-kwaliteitverhouding van zonnepanelen is sterk verbeterd. Maar in de praktijk komt er nogal wat bij kijken; het aanbod is enorm en sinds kort zijn de wettelijke (veiligheids)eisen waaraan de installatie moet voldoen, aangescherpt. En de hamvraag blijft natuurlijk: wat levert het nou precies op?

Lees verder “5 redenen om nú zonnepanelen te plaatsen!”

Zonnestroom!

Deze bewoner gaat nu lekker verdienen aan zijn zelf opgewekte stroom!

nieuwsbrief-eigen-oplaadpunt

Nooit meer in de rij voor een oplaadpunt?

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Dat niet zo vreemd, want het is goed voor het milieu én goed voor je portemonnee. Je betaalt minder belasting en stroom is goedkoper dan gas, diesel of benzine. Mede dankzij de fiscale voordelen zijn er inmiddels zo’n 40.000 deels of volledig elektrische auto’s in ons land. Daar staan circa 9.000 openbare laadpalen tegenover. Inderdaad ja, dat zijn er relatief weinig.

Lees verder “Nooit meer in de rij voor een oplaadpunt?”

Fors besparen op verlichting?

Fors besparen op verlichting?

Kies voor duurzaamheid

De keuze van verlichting wordt voor een groot deel bepaald door de situatie waarin ze wordt gebruikt. Een bedrijfshal, een hotelkamer, een parkeerplaats, een restaurant of een kantoor; het ene geval vraagt om functionaliteit, het andere geval om sfeer en soms moet het een combinatie van die optimaal presteert in vrijwel alle omstandigheden en ook nog eens verbluffend zuinig is, is ledverlichting.

Lees verder “Fors besparen op verlichting?”

Hoe kunt u voldoen aan de nieuwe energiezuinigheidseisen?

Per 1 januari 2015 zijn van overheidswege de eisen aangescherpt met betrekking tot de energiezuinigheid van gebouwen. Niet alleen voor nieuwbouw gelden nieuwe eisen, ook op het gebied van energielabels voor woningen zijn wijzigingen doorgevoerd. De nieuwe eisen, die onderdeel zijn van het streven naar een energieneutrale gebouwde omgeving, kunnen invloed hebben op uw (ver)bouwplannen.

Lees verder “Hoe kunt u voldoen aan de nieuwe energiezuinigheidseisen?”