Nieuw Huis van Sport en Ontmoeting in Demen

In samenwerking met van der Heijden Bouw en Ontwikkeling uit Schaijk en Megens van Bergen installaties uit Ravenstein realiseerde Van Berkum het nieuwe Huis van Sport en Ontmoeting in Demen. Een gebouw waar de vele clubs en verenigingen uit de Ravensteinse kernen intensief gebruik van gaan maken. Van Berkum verzorgde de elektrotechnische installaties in het pand.

Stokje overdragen

De werkzaamheden moesten binnen een beperkt budget en binnen bijzonder korte tijd worden uitgevoerd. Ook moest Van Berkum met veel partijen overleggen: de andere bouwers, de eigenaar (gemeente Oss), maar ook de uiteindelijke gebruikers. Want om de kosten laag te houden werd gebruik gemaakt van zelfwerkzaamheid. De vrijwilligers, die het pand gaan gebruiken, pakten op een bepaald punt het stokje over van Van Berkum. Een goede overdracht én het kunnen bijspringen bij eventuele vragen was dus erg belangrijk.

Energiezuinig

Ook duurzaamheid kreeg aandacht bij het vernieuwde Huis van Sport en Ontmoeting. Het pand is zeer energiezuinig, iets waar men bij de bouwkundige zaken en de werktuigbouwkundige installaties rekening mee moesten houden. Ook Van Berkum droeg hieraan een steentje bij, door gebruik te maken van spaarlampen en bewegingsmelders te installeren die onnodig energieverbruik tegen gaan.

Tevreden gebruikers

Onder d’n Plag – de naam die het huis meekreeg – is eind september officieel geopend. Volgens de gemeente Oss moet dit gebouw een impuls geven aan de leefbaarheid in Demen, Dieden, Deursen, Dennenburg en Neerlangel. De gebruikers zijn erg te spreken over het eindresultaat. Bekijk hier een videoverslag van D-tv over het gebouw