Meer weten over financiering van duurzame energiesystemen?

Installatie van een duurzaam energiesysteem loont. Het zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort én een beter klimaat. Ter bevordering van energiebesparing en duurzame energiewinning zijn er verschillende regelingen, subsidies en financieringsvormen, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Van Berkum Klimaat en Duurzaam zet er graag een paar voor u op een rij.

Duurzaamheidslening voor particulieren

Speciaal voor particulieren is er de Duurzaamheidslening. U kunt als particulier bij uw gemeente goedkoop geld lenen om uw woning energiezuinig te maken. De voorwaarden zijn per gemeente verschillend. In de gemeente Oss kunt u minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000 lenen.

De lening wordt afgelost op basis van annuïteiten. Het rentepercentage is altijd 3% lager dan het markttarief met een minimum van 0,5%. Energie Investeringsaftrek voor bedrijven Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in duurzame energiesystemen. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert dat 10% belastingvoordeel op. Daarnaast levert de duurzame investering uiteraard ook een lagere energienota op. Financiering door leveranciers voor bedrijven en particulieren Zowel voor bedrijven als voor particulieren bieden diverse leveranciers van duurzame energiesystemen uiteenlopende financieringsvormen aan voor de installatie van bijvoorbeeld zonnepanelen of LED-verlichting. U lost af door middel van de besparing die het energiesysteem oplevert. Zo’n ‘groene lening’ maakt het mogelijk om zonder investeren de nieuwste en groenste technologie in huis of bedrijf te halen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzame energiesystemen en de financiering daarvan?? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl