Maak het binnen beter dan buiten!

Autoruiten krabben in april, zomerse temperaturen in oktober of van 13 naar 28 graden binnen een week; het Nederlandse klimaat blijft ons verrassen. Maar hoe graag en veel we er ook over praten, we hebben er geen invloed op. We moeten het doen met wat we krijgen voorgeschoteld. Dat in tegenstelling tot ons binnenklimaat; daar hebben we wél invloed op. Dat wil zeggen: mits we een goede airconditioner hebben.

Maar wat is goed? Als de temperaturen oplopen schieten de airco-aanbiedingen als paddenstoelen uit de grond: portable systemen, raamsystemen, single split, multisplit, mét inverter of zonder, mét buitenunit of zonder… Hoe maak je de juiste keuze? Als merkonafhankelijk specialist op het gebied van koelen en verwarmen zet Van Berkum Klimaat en Duurzaam graag een aantal punten van aandacht voor u op een rijtje. Belangrijk punt van aandacht bij de aanschaf is het koelvermogen. De vuistregel is 40 Watt per m³.

Ook van belang zijn energieverbruik en efficiëntie. Het meest gunstig is het natuurlijk als met zo weinig mogelijk vermogen een zo hoog mogelijke prestatie wordt geleverd. En ook niet onbelangrijk: de geluidsproductie. Want een aangenaam gekoelde woon- of werkruimte waar je oordopjes in moet vanwege het lawaai, dát is natuurlijk niet de bedoeling. Naast capaciteit, energieverbruik en geluidsproductie is ook gezondheid een belangrijk punt van aandacht. De betere airconditioners zijn tegenwoordig voorzien van luchtzuiverende filters met een antibacteriële en antiallergische werking. Tot slot is het natuurlijk van belang te weten wat een airco(-installatie) kost. Van Berkum Klimaat en Duurzaam kan u niet alleen voorzien van een verstandig advies, maar ook van een scherpe offerte.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van kwaliteitsairco’s? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl