Naar hoofdinhoud

Kiezen voor duurzaamheid wordt financieel steeds interessanter

Zowel particulieren als bedrijven laten steeds vaker zuinige en duurzame energiesystemen installeren. De technologie wordt geavanceerder, waardoor het rendement van deze systemen toeneemt en de terugverdientijd afneemt. Het wordt dus financieel steeds interessanter om te kiezen voor duurzaamheid. Ook al omdat er voor de aanschaf en aanleg van een duurzame installatie aantrekkelijke subsidies en financieringsvormen zijn.

Hybride of all-electric warmtepomp
Innovatieve technologische ontwikkelingen brengen nieuwe toepassingsmogelijkheden voort. Zoals de hybride warmtepomp. Die combineert het beste van twee werelden. In een hybride installatie werkt de warmtepomp namelijk slim samen met een gasgestookte combiketel. De warmtepomp voorziet in de standaardbehoeften en de cv-ketel gaat alleen aan bij piekgebruik. Dat betekent: altijd optimaal comfort tegen de laagst mogelijke kosten. Een all-electric warmtepomp werkt op stroom en is dus gasloos. De warmtepomp wordt gecombineerd met vloer- of wandverwarming of radiatoren die voldoende warmte afgeven bij een lage watertemperatuur (lage temperatuur verwarming).

Wat is het voordeel?

  •  Een optimaal binnenklimaat met één systeem – Een warmtepompinstallatie kan koelen, verwarmen en ventileren. Het binnenklimaat wordt dus – ongeacht het seizoen – met één systeem geregeld, centraal of individueel per ruimte.
  • Lage gebruikskosten – de gebruikskosten van warmtepompen zijn substantieel lager dan van een cv-ketel. Dat betekent: altijd een comfortabel binnenklimaat tegen de laagst mogelijke kosten.
  • Optimaal comfort, lage energiekosten – Een warmtepomp werkt opmerkelijk efficiënt. Dat betekent: optimaal en duurzaam totaalcomfort in je bedrijf tegen lage energiekosten.
  • Minder klimaatimpact – Helemaal van het gas af, dat kan met een all-electric warmtepomp. De CO2- uitstoot daalt met 30 tot 45%. Als (in de toekomst) alle stroom duurzaam is, gaat de CO2-uitstoot van volledige elektrische warmtepompen zelfs naar nul.

Nieuwbouw of renovatie?
Overweegt u nieuwbouw of renovatie van woning of bedrijfspand, dan is het de moeite waard u te laten informeren over de aanleg van een (hybride) warmtepompinstallatie. Want de gebruikskosten van warmtepompen zijn substantieel lager dan van een cv-ketel. En de aanschafkosten van zo’n (hybride) systeem kunnen prima worden opgevangen door gebruik te maken van subsidies en speciale financieringsvormen.

Meer informatie
Als merkonafhankelijk specialist op het gebied van duurzame energiesystemen is Van Berkum Klimaat en Duurzaam u graag van dienst met een verstandig advies en het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van een (hybride) warmtepompinstallatie. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van warmtepompen? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl.