Veelgestelde vragen - Van Berkum Naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

Ik wil achteraf geen verrassingen met betrekking tot meerwerk, kosten, schade, enzovoort. Hoe gaat Van Berkum daarmee om?
Van Berkum voorkomt verrassingen door een goede inventarisatie vooraf van uw probleem en situatie. In de offerte krijgt u een totaalaanbod in advies, ontwerp, uitvoering en onderhoud.

Ik wil een onafhankelijk advies. Wat heeft Van Berkum te bieden?
Van Berkum is merkonafhankelijk en werkt samen met diverse gerenommeerde leveranciers. U kunt van ons een eerlijk advies verwachten. Zodat u de beste keuze kunt maken.

Het begint met een goed advies. Maar hoe zit het met de uitvoering?
Onze medewerkers denken vanuit de klant. Ze komen hun afspraken na en halen het maximale uit zichzelf voor u. Ze zijn op tijd en stemmen tijdens het werk alles met u af. Na het werk wordt er uiteraard netjes opgeruimd.

Wat heb ik nu gekocht?
Wij verkopen altijd een gegarandeerd product. We zijn gecertificeerd en hebben diverse keurmerken. Dat betekent dat we aan strenge eisen moeten voldoen. En onze leveranciers en samenwerkingspartners selecteren we aan de hand van diezelfde criteria.

Wat doet Van Berkum bij storingen?
Onze storingsdienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week voor klanten bereikbaar. We kennen onze klanten door en door, dus we weten wat te doen in geval van storingen. Maar omdat we een gegarandeerd product verkopen, komen storingen niet veel voor.

Betaal ik bij Van Berkum de hoofdprijs?
We zijn misschien niet de goedkoopste, maar u bent verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Onze vele langlopende klantenrelaties spreken in dat opzicht voor zich.

Heb ik met Van Berkum het nieuwste van het nieuwste?
Nieuwe ontwikkelingen vragen om nieuwe producten. Om u optimaal te kunnen adviseren, volgen we de innovaties in de markt op de voet en zorgen we dat onze kennis altijd up-to-date is. Met onze expertise helpen we u te anticiperen op de toekomst.