Groen = poen! Profiteer van subsidie op uw duurzame energiesysteem!

Investeren in de installatie van een duurzaam energiesysteem loont. Het zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort én een beter klimaat. Bovendien kunt u profiteren van diverse subsidies en regelingen die investeren in duurzaamheid nu uitermate interessant maken. Dat geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven. Van Berkum Klimaat en Duurzaam kent alle ins and outs en zet de mogelijkheden graag voor u op een rij.

Veel gemeenten en provincies stimuleren hun inwoners om zuinig om te gaan met energie en gebruik te maken van duurzame energiebronnen. Dat doen zij onder meer door subsidie te verlenen op bijvoorbeeld de aanschaf en installatie van een HRe-ketel. Ook is er voor particulieren de Duurzaamheidslening, waarbij u bij uw gemeente goedkoop geld kunt lenen om uw woning energiezuinig te maken. Energie Investeringsaftrek voor bedrijven Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert dat netto 10% belastingvoordeel op. Daarnaast levert de duurzame investering uiteraard ook een lagere energienota op. SDE+ voor grootverbruikers Met de subsidieregeling SDE+ wordt het ook voor grootverbruikers van energie (bedrijven en instellingen) aantrekkelijk om te investeren in duurzame energie-installaties. De SDE+ subsidieert het verschil in kostprijs tussen duurzame en conventionele energie. Voor de SDE+ 2015 is een budget van 3,5 miljard euro beschikbaar. In 2014 heeft Van Berkum Klimaat en Duurzaam voor zo’n 15 opdrachtgevers SDE+ aanvragen ingediend. Daarvan zijn onlangs de eerste drie gehonoreerd.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van (subsidieaanvragen voor) duurzame energiesystemen? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl