Naar hoofdinhoud

Realistisch verduurzamen

Realistisch verduurzamenRealistisch verduurzamen

De energieprijzen gaan door het dak. Alle reden dus om het verbruik van gas en elektriciteit te verminderen. Dat kan uitstekend met duurzame klimaat- en energiesystemen, zoals warmtepompen, zonnepanelen, slimme airco-installaties en zonneboilers. Maar welke oplossingen passen het beste bij jouw (bedrijfs)specifieke situatie? Hoe maak je de juiste keuze? En wie gaat dat betalen? Je leest het In deze blog.

Verduurzamen is al lang geen rocket science meer. Een compleet (bedrijfs)gebouw NOM (nul op de meter) of BENG (bijna energieneutraal gebouw) maken, dat kan tegenwoordig gewoon met bewezen standaardtechnieken en -oplossingen. Waar het om gaat is: welke oplossing past het beste bij jouw specifieke vraag, je planning én je budget? Als merkonafhankelijk specialist op het gebied van duurzame klimaat- en energiesystemen hebben we dagelijks met dit soort vraagstukken te maken. Dus we kunnen de mogelijkheden en de consequenties daarvan snel en helder op een rij zetten.

Haalbaar en betaalbaar
Wat wij belangrijk vinden is dat je op basis van een helder en eerlijk verhaal de keuze maakt die bij je past. We gaan dus samen om tafel om te bekijken: hoe ziet de situatie eruit; waar wil je naartoe en welke praktische oplossingen passen daarbij. En dat kan ook zijn: stapsgewijs verduurzamen. Dan kies je bijvoorbeeld eerst voor minder energieverbruik met een warmtepomp en in een volgende stap installeer je zonnepanelen om zelf het verbruik van de warmtepomp op te wekken. Je investeert dan gefaseerd maar je profiteert direct van de voordelen. Zo wordt verduurzamen haalbaar en betaalbaar.

Realistisch
We pakken je duurzaamheidsvraagstuk dus aan vanuit bedrijfseconomisch perspectief. Realistisch verduurzamen noemen wij dat. Want ja: verduurzamen kost geld. En daar had je misschien in je begroting geen rekening mee gehouden. Maar verduurzamen levert ook wat op: je bespaart direct op je energiekosten én je verbetert de marktwaarde van je pand. Bovendien zijn er voor de aanschaf van een duurzame installatie allerlei aantrekkelijke subsidies en financieringsvormen. Door samen goed na te denken komen we tot een taylor made oplossing die invulling geeft aan jouw actuele en toekomstige duurzaamheidsopgave.

Dit is het moment
Overweeg je nieuwbouw of verbouw van je bedrijfspand? Dan is dit het moment om te starten met realistisch verduurzamen. We helpen je met een snelle oplossing voor een acute vraag, een plan voor de langere termijn, of een stapsgewijze aanpak. Bel of mail ons, dan komen we bij je langs.

Rob van Berkum

0412 – 631 635 II info@van-berkum.nl II www.van-berkum.nl