Van Berkum werkt mee aan duurzame fietspadverlichting in Oss

Het donkere en meest onveilige fietspad van Oss, aan de Julianasingel, is sinds woensdagavond van verlichting voorzien. Het pad wordt voortaan verlicht door een zelfstandig systeem, dat gebruik maakt van de modernste technieken op het gebied van zonne-energie en LED-verlichting.

Het bedrijf Kaal Masten kreeg vanuit de gemeente de opdracht om het donkere stuk fietspad, dat in de bossen ligt, te verlichten met zonne-energie. Verschillende Osse bedrijven werkten mee aan de realisatie van de duurzame fietspadverlichting. Zo leverde Van Berkum de zonnepanelen, inclusief besturing, en de accu’s.

Overdag slaat een centrale mast met zonnepanelen – die niet door bomen wordt overschaduwd – de energie op in de accu’s. Zodra het duister invalt wordt die energie gebruikt om de tien LED-lichtmasten langs het pad te laten branden.

De Osse wethouder Hoeksema stelde vorige week de verlichting in bedrijf. Door de verlichting is het fietspad een stuk veiliger geworden, onder meer voor de schoolgaande kinderen. De gemeente Oss is erg trots op deze duurzame investering.