Naar hoofdinhoud

Beheer op afstand

Beheer op afstand 

Als ondernemer wil je 24/7 verzekerd zijn van een optimale werking van je klimaatinstallatie. Want een verstoring van het binnenklimaat kan direct negatieve gevolgen hebben voor de werk- en productieprocessen. Of het nu gaat om de processen in een veeleisende omgeving (farmacie, warehousing), of in een productiefaciliteit of serverruimte. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor beheer op afstand (remote monitoring) van hun klimaatbeheersingssysteem. Want daarmee kunnen problemen snel worden gesignaleerd, verholpen en zelfs voorkomen.

Wat is het?

Beheer op afstand betekent dat de data van een installatie altijd en overal beschikbaar is via een cloud. Het systeem volgt 24/7 de parameters van een installatie, analyseert ze en waarschuwt of grijpt in waar nodig. Een installateur of technisch manager kan op elk gewenst moment en vanaf elke willekeurige plek inloggen op een website (cloud) om de gegevens van een installatie in te zien, de werking te controleren en storingen op te lossen. 

Wat zijn de voordelen?

  • Risicobeperking – Problemen worden onmiddellijk gesignaleerd en gemeld en kunnen daardoor sneller worden opgelost. Dat betekent minder risico’s voor het bedrijfsproces en minder overlast voor medewerkers.
  • Storingen voorkomen – Veranderingen in de prestaties van een installatie die kunnen leiden tot een storing, worden sneller opgemerkt, zodat met preventief onderhoud een daadwerkelijke storing en/of schade kan worden voorkomen. 
  • Kostenbesparing door betere analysemogelijkheden – Doordat er meer informatie voorhanden is, is het analyseren van een storing beter en sneller mogelijk. Daardoor zal een servicetechnicus bij een eventueel bezoek aan de installatie minder tijd nodig hebben voor het oplossen van het probleem.
  • Kostenbesparing door beter planbaar onderhoud – Doordat er steeds volledige en gedetailleerde informatie over de installatie beschikbaar is, is nauwkeurig vast te stellen wanneer onderhoud nodig is. Zo kunnen onderhoudsbeurten beter én alleen als het nodig is worden gepland.

Duurzaamheid en besparingen – Het efficiënter inregelen van de installatie zorgt voor minder energieverbruik. Dit heeft een positieve impact op het terugdringen van CO2-uitstoot én de energierekening.