50% besparen op verlichting?

De keuze van verlichting wordt voor een groot deel bepaald door de situatie waarin ze wordt gebruikt. Een bedrijfshal, een hotelkamer, een parkeerplaats, een restaurant of een kantoor; het ene geval vraagt om functionaliteit, het andere geval om sfeer en soms moet het een combinatie van beide zijn. En ja: hoe zuiniger, hoe liever.

Maar niet elke soort verlichting is voor elke situatie geschikt. De spaarlamp is zuinig, maar de lichtkleur blijft wennen, hij start langzaam op en is meestal niet dimbaar. De TL is wat zuiniger dan de spaarlamp, maar als sfeermaker volledig ongeschikt. De halogeenlamp heeft een goede lichtkwaliteit en is altijd dimbaar, maar weer niet bepaald zuinig. De enige soort verlichting die in vrijwel alle omstandigheden optimaal presteert en ook nog eens verbluffend zuinig is, is ledverlichting. Ledverlichting geeft een mooi en rustig licht dat door het oog als natuurlijk wordt ervaren omdat het, evenals daglicht, niet uit drie kleuren is opgebouwd.

Ledverlichting

  • verbruikt tot 50% minder energie;
  • heeft met meer dan 50.000 branduren een zeer lange levensduur;
  • kent geen warmteverlies zodat er minder kans is op brandgevaar;
  • is uitstekend bestand tegen koude, trillingen en schokken;
  • is uitermate geschikt voor gericht licht, zoals spotlights;
  • bevat geen infrarood licht of UV straling en is daardoor zeer geschikt voor verlichting van lichtgevoelige materialen en kunstwerken;
  • is zeer geschikt om eenvoudig kleureffecten mee te creëren.

Door de enorme besparing die ledverlichting realiseert, laat de investering in het installeren ervan zich snel terugverdienen. Ook zijn er financieringsvormen waardoor de investering nihil wordt. Van Berkum Klimaat en Duurzaam kan u daarover uitstekend adviseren. Uiteraard kunnen wij ook de installatie en het onderhoud van ledverlichting voor u verzorgen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van energiezuinige ledverlichting? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl