5 redenen om nú zonnepanelen te plaatsen!

Investeren in zonnepanelen. Dat lijkt nu interessanter dan ooit. Want de rente is laag en de prijs-kwaliteitverhouding van zonnepanelen is sterk verbeterd. Maar in de praktijk komt er nogal wat bij kijken; het aanbod is enorm en sinds kort zijn de wettelijke (veiligheids)eisen waaraan de installatie moet voldoen, aangescherpt. En de hamvraag blijft natuurlijk: wat levert het nou precies op?

Als merkonafhankelijk specialist op het gebied van duurzame energiesystemen zijn wij ervan overtuigd dat investeren in zonnepanelen verstandig is. Ons advies: overweegt u nieuw- of verbouw van woning of bedrijfspand, dan is nú het moment om de installatie van zonnepanelen op te nemen in uw plannen. Daar hebben we 5 goede redenen voor:

1 – een investering in zonnepanelen levert veel meer rendement op dan u aan rente krijgt bij uw bank; grofweg 14% tegenover 1 à 2%.

2 – de prijs van energie die u zelf opwekt door middel van zonnepanelen, stijgt niet; u weet dus nu al wat de komende 25 jaar uw elektriciteitskosten zijn.

3 – de gemiddelde terugverdientijd bedraagt tegenwoordig nog hooguit 6 à 7 jaar, mede doordat de aanschaf van zonnepanelen btw-vrij is.

4 – zonnepanelen zorgen voor een waardestijging van uw woning van gemiddeld 7.000 euro en een verbeterde EPC-waarde (energielabel).

5 – met zonnepanelen draagt u bij aan het realiseren van een energieneutrale gebouwde omgeving en een schoner milieu.

Van Berkum Klimaat en Duurzaam is u graag van dienst met een verstandig advies en kan het gehele traject voor u verzorgen, van opbrengstberekening en afhandeling met de energieleverancier tot en met levering, montage en onderhoud van de installatie. Wij werken uitsluitend met Europese producten, dus u bent verzekerd van optimale kwaliteit.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van zonnepanelen? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl