Volgt u een opleiding tot airco-monteur? Doe ervaring op bij Van Berkum!

Van Berkum: een erkend leerbedrijf

Volgt u momenteel een opleiding tot aircomonteur? Of bent u een cursus of opleiding aan het volgen zodat u in de nabije toekomst warmtepompen kunt installeren? Een leerbedrijf kan dan heel veel voor u betekenen. De in de theorie opgedane kennis kunt u bij zo’n leerbedrijf namelijk gelijk in de praktijk brengen. Van Berkum is zo’n leerbedrijf waar jonge vakmensen in stagevorm een inspirerende leerplaats aangeboden krijgen. Op deze manier kan de gewenste en benodigde praktijkervaring opgedaan worden. Wij hebben gedurende een dergelijke stageperiode regelmatig contact met docenten van de stagiairs. Op deze manier weten we zeker dat de werkelijke dagelijkse bezigheden goed aansluiten bij de stof die in de opleidingslessen aan de orde is gekomen. Door deze werkwijze mogen wij ons een erkend leerbedrijf noemen. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden als erkend leerbedrijf? Lees dan verder of neem contact met ons op.

Het belang van vakmensen

Bij Van Berkum zijn we ervan overtuigd dat vakmensen onmisbaar zijn in onze branche. Door te investeren in deze vakmensen in wording, zal Van Berkum daar zelf uiteindelijk ook beter van worden. De kennis, motivatie en ambities van deze vakmensen zijn absoluut onmisbaar voor de vernieuwing en de ontwikkeling voor ons bedrijf. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat er een voortdurende aanwas is van monteurs van airco’s en warmtepompen. Met meer warme zomers in aantocht en de energietransitie die nog maar net begonnen is, ziet de toekomst van deze monteurs er professioneel gezien in ieder geval rooskleurig uit.

Wat doet een monteur van airco’s en warmtepompen?

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, dit zijn de werkzaamheden waar een monteur van airco’s en warmtepompen zijn/haar dagen mee vult:

  • Bereidt de werkzaamheden voor en plaatst onderdelen
  • Demonteert componenten en leidingsystemen
  • Legt leidingsystemen voor voor koude- en klimaatsystemen aan
  • Verricht onderhoud en lost storingen op in koelsystemen
  • Bouwt koeltechnische systemen samen

Bij deze werkzaamheden komt uiteraard het nodige van vakmanschap kijken. Naast de vereiste theoretische kennis en praktijkervaring is het handig om over de volgende eigenschappen te beschikken:

  • Technisch inzicht
  • Flexibele instelling
  • Verantwoordelijkheidsgevoel
  • In staat zelfstandig te werken

Meer informatie? Neem contact op

Bent u door dit blog en onze video nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Van Berkum als erkend leerbedrijf? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat we kunnen uitvinden wat we aan elkaar zouden kunnen hebben. Bel 0412-631635 of stuur een e-mail naar info@van-berkum.nl. Samen komen we er dan snel achter wat Van Berkum en u voor elkaar kunnen betekenen.