Opdrachtgever: Levensmiddelenfabrikant uit Oss

Realisatie: complete klimaattechnische installatie (koelen, verwarmen, ventileren) op basis van een all-electric warmtepomp in nieuwbouw kantoorpand. 

Status: gereed voorjaar 2021

Zuinig, duurzaam en comfortabel koelen, verwarmen en ventileren met een all-electric warmtepomp

Voor het nieuwe kantoorpand van een chocoladefabrikant in Oss ontwierpen en installeerden we een all-electric klimaatinstallatie. Het systeem kan koelen, verwarmen en ventileren. Het binnenklimaat wordt dus met één systeem nauwkeurig geregeld, centraal of per ruimte. Dit slimme duurzame energiesysteem zorgt voor optimaal totaalcomfort tegen lage energiekosten.

De samenwerking tussen Van Berkum en de opdrachtgever dateert al van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Rob van Berkum: ‘Ruim veertig jaar samenwerken betekent dat we alle ins en outs van het bedrijf kennen. Daardoor kunnen we nóg beter meedenken vanuit de bedrijfsprocessen van de klant. Voor dit nieuwbouwproject van onze klant schoven we dan ook in een vroeg stadium al aan om mee te denken over de plannen.

Die vroegtijdige kennisuitwisseling werkt tijd- en kostenbesparend. Vooral in complexere trajecten, waar veel verschillende disciplines bijeen komen, zoals bij nieuwbouw. Door van meet af aan betrokken te zijn kunnen we slim en kostenefficiënt ontwerpen en installeren. Het resultaat is toekomstbestendig maatwerk; helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van de klant.’

Rob van Berkum: ‘We zien dat steeds meer bedrijven kiezen voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepompinstallatie. Dat is niet verwonderlijk. Want kiezen voor duurzaamheid wordt financieel steeds interessanter. De technologie achter deze systemen wordt steeds geavanceerder, waardoor het rendement toeneemt en de terugverdientijd afneemt. Een duurzaam energiesysteem zorgt dus niet alleen voor minder klimaatimpact, maar ook voor optimaal werkcomfort tegen lage energiekosten. Bovendien kunnen de aanschafkosten van een duurzaam energiesysteem vaak worden opgevangen door gebruik te maken van subsidies en speciale financieringsvormen.’

Als merkonafhankelijk specialist op het gebied van duurzame energiesystemen is Van Berkum Klimaat en Duurzaam ook ú graag van dienst met een verstandig advies en met het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van een duurzame klimaatinstallatie. Wilt u weten wat onze duurzaamheidsexperts voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzame klimaatinstallaties? Bel 0412 – 631 635 of mail info@van-berkum.nl.